scrivici
TRAINING
6th December 2019 - Ljubljana
David Dovšak, dr. med. specialist maksilofacialni kirurg

OHRANJANJE ALVEOLARNEGA GREBENA PO IZDIRANJU ZOB

Eno je gotovo: smernice glede izdiranja zob danes ne morejo biti več enake kot so bile v ne tako odmaknjeni preteklosti. Zobe se v zadnjih 20 letih čedalje bolj pogosto nadomešča z implantati. Preoblikovanje alveolarnega grebena po izdrtju zob predstavlja težavo še posebej zadnja leta, ko se vedno bolj poudarja estetski vidik rehabilitacije. Da bi preoblikovanje grebena čeljustnic po izdrtju zob čim manj neugodno vplivalo na potek rehabilitacije z implantati, je bilo razvitih kar nekaj tehnik za ohranjanje kosti grebena in nekomu, ki se je z implantologijo začel ukvarjati pred kratkim, je morda težko znajti se v poplavi priporočil – tako s strani proizvajalcev in prodajalcev materiala kot s strani strokovnjakov. 

Delavnica je namenjena osvetlitvi problema preoblikovanja kosti čeljustnic po izdiranju zob, predstavitvi različnih tehnik – z gotovostjo lahko trdimo, da skorajda ni tehnike, ki je v D centru v zadnjih 15 letih ne bi preizkusili – in predvsem svetovanju, kaj v določenih pogojih deluje in kaj ne ter zakaj je temu tako.

Komu je namenjen dogodek?

Zobozdravnikom/cam, ki si želijo izpopolniti znanje o celjenju tkiv, o novih smernicah pri izdiranju zob in o tehnikah za ohranitev grebena po izdrtju zob.

Download brochure

Request information

i read and accept the privacy policy*

Read more